I ringen

 
Förra helgen var det dags för Acos offeciella debut i utställningsringen. Det var älghundsklubben som var anordnare och den höll till i Åsele. Aco startade i Juniorklass 9-18mån,det var 18st anmälda hundar i hans klass. För er som inte är så insatta så går man in alla 18 i ringen först, de mätas och så springer man något varv. Sedan går man in en och en och ställer upp sin hund så bedömer domaren hunden och så springer man några varv till. De valde då ut 5st som fick ett första pris en av dom var Aco. Sedan går de 5 in i ringen igen för konkurrensbedömning de placeras 1-5. Aco blev 4:a vilket vi är mycket nöjda med! De tre hundarna före oss var väldigt ljusa så domaren gillade ljusare gråhundar,hunden som vann var verkligen super fin så den var väl värd sitt pris.
 
 Acos kritik: "Välskapt vackert huvud,fina ögon,bra öron. Bra huvud och rygg, utmärkt svans. Bra bröst,grova välvinklade ben med utmärkt rörelse. Bra päls och färg. Välvisad."
 
För att få starta på jaktprov framöver så måste man få minst ett 3:e pris på en officiell utställning. Så han har nu utställningsmässigt allt han behöver. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0