Lökigt

Idag tog vi lite längre lunch och åkte ner på stan för att spana in något golv, hittade ett helt fantastiskt fint! Hoppas vi lyckas deala till oss någon bra rabatt bara så det kan bli vårt snart! Vi har även gjort klart p-kort och visitkorten,fixat kontrakt med kontanthanteringsföretaget,bokat in de sista mötena. Fixat lite möbler och små plock. Skrivt Ikea listan,räknat ut hur mycket tapeter vi behöver köpa och gjort klart med företaget som ska göra ljusskylten som ska sitta på taket. 
 
Onsdag idag och påsklov i en vecka! Känns för underbart bra! Hade lite semesterdagar kvar som låg och skräpade som jag måste hinna ta ut innan jag slutar. Både kropp och hjärna har längtat efter lite lediga dagar. Så här ska lökas!
 
 

 
 
 
 
 

Kevin Murphys vårvisning!

 
I går kväll var det K.M. inspirationsvisning på Statt inför våren 2013.  
Det som kommer är mycket 60-tal,twiggy,släta platta långa luggar,höga uppsättningar eller låga svansar/knutar med mycket volym. Ytan på håret är lite ulligt sådär. Så mycke fint!
 
I alla uppsättningar använder de sig av en syteknik,man gör ett fäste och sedan syr man upp frisyren med en stor nål och tråd som finns i olika färger beroende på hårfärgen. I de flesta uppsättningar går man och "drar ut" håret efteråt för att få en önskad form med den här tekningen underlättar det mycket eftersom man slipper nålar som riskerar att glida ut. En annan bra grej är att när balflickan eller bruden ska ta ut frisyren så letar man reda på fästet,klipper av det och bara drar ut tråden. Så slipper man leta reda på 74st nålar också. Fiffigt!
 
 
 
 
 

I ringen

 
Förra helgen var det dags för Acos offeciella debut i utställningsringen. Det var älghundsklubben som var anordnare och den höll till i Åsele. Aco startade i Juniorklass 9-18mån,det var 18st anmälda hundar i hans klass. För er som inte är så insatta så går man in alla 18 i ringen först, de mätas och så springer man något varv. Sedan går man in en och en och ställer upp sin hund så bedömer domaren hunden och så springer man några varv till. De valde då ut 5st som fick ett första pris en av dom var Aco. Sedan går de 5 in i ringen igen för konkurrensbedömning de placeras 1-5. Aco blev 4:a vilket vi är mycket nöjda med! De tre hundarna före oss var väldigt ljusa så domaren gillade ljusare gråhundar,hunden som vann var verkligen super fin så den var väl värd sitt pris.
 
 Acos kritik: "Välskapt vackert huvud,fina ögon,bra öron. Bra huvud och rygg, utmärkt svans. Bra bröst,grova välvinklade ben med utmärkt rörelse. Bra päls och färg. Välvisad."
 
För att få starta på jaktprov framöver så måste man få minst ett 3:e pris på en officiell utställning. Så han har nu utställningsmässigt allt han behöver. 

Kursen

Har mitt upp i allt har jag börjat en hundkurs också man vill ju passa på när det är någon här på byn vilket inte händer allt för ofta. Min bättre hälft gick med Aco i höstas och nu är det en fortsättningskurs men går den med Amos istället. Det var andra gången idag och Amos var med mig jättebra hela tiden, hade fin kontakt. Var nått år sedan vi gick en kurs men man märker såna här gånger hur mycket han har mognat. Han kan tillochmed lägga sig ner av sig själv och slappna av, detta med att slappna av och känna lugnet är ju i vanliga fall inte hans starkaste sida. Så få se vad kursen leder till. 
 

Görat och visionen

Är inne i en sån där period nu när man tycker att man bara gör och gör och gör men ingenting händer. Allt verkar stå stilla på någe vis även om det är helt tvärt om. När man är mitt upp i allt så stannar hjärnan upp emellanåt och strejkar och så glömmer man små saker här och där. Men i det stora hela så tycker jag att allt går riktigt bra vi stöter på bakslag och tvärnitar i bland men det bästa är att man inte har någon tid till att fundera eller grubbla över det så man tar bara tag i saken på en gång och löser det eller hittar en helt ny väg.
 
Det är verkligen skönt att vara två om saken, många är fördelarna. Man har någon att sätta gemensamma mål med och peppar varandra när det känns hopplöst. Man delar på görat och eftersom vi har jobbat ihop i några år nu så har  mycket varit självklart vilka områden man tar för sig. Man tycker såklart inte lika i allt om allt men konstigt vore väl annars och jag tror det är så man kommer på en bättre lösning i slutändan. Det viktigaste är nog att man har samma mål och vision om företaget.
 
 
 
 
 

Effektivadagen

Mötet i morse var intressant för framtiden, kan kanske bli nått de där!
Sedan var det full fart runt stan och ladda upp med allt från diskmedel,städgrejer till kaffemaskin,vattenkokare och tvättmaskin ja allt möjligt man kan tänka sig att behöva runt omkring. Sedan blev det en välbehövlig fika på stan och mera affärer. Vi hann även spana in ett trevligt golv men beställde inget än. De är synd att affärer får för sig att stänga mitt på dan så där så tapetkollet får vi ta till veckan istället så får företagskortet vila några dagar. Men tror vi känner oss rätt så nöjda med den effektivadagen!
 
 

Attgöralistan

Den här veckan har vi betat av ännu en "att göra lista" så snart kan vi skriva en ny lika lång...Det bästa jag vet är när det händer saker! Vi har beställt det mesta av inventarierna, allt från schamponeringar,färg,saxar,klippmaskiner,climazoner till kammar och permanentrullar. Tur man vet vad man vill ha och inte. Vi är nöjda över rabatterna vi lyckats deala till oss, något man har lärt sig på vägen hittills är att aldrig ta första budet och att det lönar sig att inte nöja sig i första taget!
 
Vi har även gjort klart med banken, beställt babsen,blivit medlemmar i frisörföretagarna,skickat in en massa överlåtelsepapper och suttit i telefonkö hos Skatteverket halva veckan.
 
Vi har sån tur att vi kommer att anlita samma revisor som vår chef har haft, hon är redan insatt i företaget och det bästa av allt är att även hon blivit egen. Hon hjälper oss med allt möjligt och omöjligt.
 
I morgonbitti väntar ett möte sedan blir det en heldag runt stan och beställa golv,tapeter,färg och en massa annat som kommer att behövas till renoveringen. Å kul ska det bli!
 
 

Hatkärlek

Dagens näradödenupplevelse blev ett 45min hårt spinningpass 06.45 i morse! Trodde hon skulle ta dö på oss! Tog mig knappt av cykeln efteråt. Men fy tusan vad jag gillare!

Vår Inspiration

Från Björn Axèn.

Ett nytt kapitel.

Den 4/5 börjar jag på ett helt nytt kapitel vilket känns superspännande, roligt, läskigt, osäkert, säkert jaa allt på en och samma gång! Mycket som snurrar i huvudet. Det har varit och är fortfarande rätt så tufft att jobba heltid samtidigt som man startar upp ett helt nytt företag, springer på en massa möten vilket måste ske på arbetstid som man också måste jobba in sedan. Så har inte haft mycket tid eller energi till annat runt omkring, även om det är mycket roligt nu i början så längtar jag tills vi "bara" ska jobba...
 
Vår chef flyttade till Sthlm för 1,5år sedan och sedan dess har vi fått tagit ett större ansvar i salongen, med att hålla koll på beställningar,gått på vissa möten och styrt upp om någon varigt sjuk. Vi har fått provat på att vara egen fast på låtsas. Fördelen med det är att man har kännt att detta har blivit mer och mer självklart ju längre tiden gått och när vi då fick chansen kastad i händerna på oss kunde vi ju inte mer än att ta imot den. Vi tänkte, de kan ju inte mer än att gå åt pipsvängen!
 
Vi båda har fått starta eget bidrag i 6månader vilket är maxersättningstiden just nu, känns ju mycket bra! Eftersom vår chef tömmer lokalen på rubbet så är det ju en hel del att köpa in också både bra och dåligt med det. Men det känns ändå bra att ha garantier på allt och att det är nytt så det håller ett tag. 

Vecka 17-18 blir det renovering av salongen, då blir det två veckor full fart fram till invigningen!

 

 

 


Nu kör vi!!

www.konkretfrisorer.se

RSS 2.0