Amos

En av allt bäst med att bo i hus är att vi bara kan öppna dörrn och släppa ut Amos. Han går som han vill och vi kan ha han lös ute på gården. Han börjar kunna tomtgränserna ganska bra,även om han testar ibland. Men mer än så kan vi nog inte begära eftersom detta är inget han är van vid sen innan. Det har hänt en hel del i hans skalle i sommar, han har lugnat ner sig mycket och är inte lika stressad längre. Han lägger sig oftast på bron eller i närheten av oss när vi är ute och donar, inte stressar runt och badar stup iett som vi trodde han skulle göra. Han springer ner till sjön nån gång och badar benen, inte mer än så om inte vi går dit ner. Men det roliga är om det kommer folk så ska han genast busa och då glömmer man ju så lätt tomtgränserna helt plötsligt.

I sommar har det mestadels tränats apportering med honom. Har alltid avslutat träningen med att gå ner på bryggan. För ett år sen satt han och skakade,hoppade och gallskrek för han ville i. Nu är han knäpptyst, lägger sig ner av sig själv och slappnar av. Han är mer nyfiken på vad grannarna har för sig. Det är perfekt när det vakar, det är lagomt mycket störning för honom.

Förra veckan la husse ett viltspår, han la det lite kors och tvärs med några återgångar. Inga raka vinklar som vi alltid annars har gjort, utan lite mer som en älg har kunnat gått. Han fick söka upp spårstarten själv, den hade han lite problem med att hitta först. Men sedan tog han upp spåret bra och spårade fint, det blev många ringningar eftersom spåret var så krokigt. Men det fixade han bra, det blev ett låångt spår över en väg och i lite olika terränger. Så efter 45min spårning hittade han äntligen sin älskade klöv! Fördelen med tjurskallen är att han aldrig ger upp.Min Helg.


Helgen har vart mycket bra!

Rykit abborre till middag om Fredagskvällen.


Lördagen spenderades i staden, handlade lite allt möjligt. Vi åkte på Boom och då kunde jag inte hålla mig längre från att köpa denna skönhet.Köpte även nya handtagspluppar till badrumsmöbeln. 
Kik så grannt det blev! 

På kvällskvisten gick vi på puben i byn, mycket trevligt!

I morse så åkte jag hem till N-ling en sväng. Jag och Mor åkte till en antikäffär, man glömmer att det inte är loppis utan antika saker i butiken. Men fy tusiken va dyyrt allt var!

Vi tog oss även en sväng till Olofsfors, i denna lilla mysiga butik så säljer de allt från små beslag, krokar, spikar till tapeter och färger. Allt som man behöver när man renoverar i gammal stil.


Bara sådär!

I veckan så var jag och hämtade hem ett nytt projekt!
Har så rackarns tur att jag FICK byrån, bara sådär! Fick den av en fin kund som skulle flytta från sitt hus.

Man tackar!

Efter lite slipning och målning så kommer den att bli som ny i vår hall!


Invigda i Gensjö!

 Vi har nu firat att vi har bleve Gensjöbor också, i Lördags så var det inflyttningsparty för hela slanten. Mycket trevligt och roligt hade vi! Tack för alla fina presenter!

Vi hyrde ett stort tält, med dansbana och allt!

Kan man tänka sig vilken kväll det blev!


NöjderMycket nöjd är jag över min nya vattenkanna. Kanske jag kommer ihåg att vattna de stackars blommorna då.Luktärter hör väl sommarn till.


Tjusigt

I sommar dammade jag av farmors gamla bord.Så här tjusigt blev det. En ljusljusgrå färg kladdade jag dit.


En dag mellan Agnäs och Bjurholm

Förra helgen firade vi vår käre bror som har fyllt år, det blev paddling mellan Agnäs och Bjurholm. Trevligt värre!
   
Efter en hel dag med paddling så blev det middag i Norbergs stuga.


Vi spelade skitspel!


Åt gofika
Sommarn som vart

Nu har vi äntligen internet igen, men som tur är så har man varken lust eller tid att sitta inne vid datorn under semestern. Den är för övrigt över för iår, men vilken underbar sommar vi har haft! Trivs så otroligt bra i huset, ser framemot hösten och vintern då vi ska börja renovera inne. Det bara kryper i fingrarna på mig!

Vi har rökt abborren från sjön


Lagt plattor runt huset


Njutit av kvällarna


Lärt Amos tomtgränserna


Man tackar för den sommarn!


Fynd!

Fyndade verkligen nya utemöbler i går i N-ling.
Nöjda är vi också!Även fina nya krukor, en rabarberplanta och en hög med blommor fick jag med mig hem.
 Bra dag som tusan med andra ord!

Rabarberplantan grävde jag ner idag, sedan gjorde jag även en ny rabatt vid den stora stenen.

Så här såg det ut innan


Efter


Även om det inte ser så kul ut just nu, så kommer det förhoppningsvis att göra det till nästa år. 


Fin besöke

Fin fint besök har vi haft av Annelie,David och Xavi också.
 De leka så bra tillsammans och Amos är alltid lika förvånad över att det finns nån som är lika snabb som han.

Bada tyckte båda var skönt i sommarvärmen. Även om Xavi inte var lika övertygad i början, men det gick ganska snabbt över.
Ska ni redan gå upp?

Seemestern

Härligt det är med semester!
 Vi har nu övergått från grävning till fyllning och plattläggning, inte allt kvar nu. Mycket skönt.

Så här kul tycker Amos det är att dränera...


Men man kan ju inte jobba hela semestern, så i Onsdags så bestämde vi oss för att åka till Fäviken i år igen.
Torsdag eftermiddag bilade vi iväg med "bruna blomman"Som tur var så hade vi dom här i baksätet,alltid lika galet!Kylskåpet är ju inte det största i husvagnar, så grabbarna grävde ett hål i golvet i förtältet.


Det blev ett alkohol...

Visste ni att det fanns juice i panna?


Å tur med vädret hade vi allt också!


RSS 2.0