Idag har jag en bakardag, var förvånandsvärt länge sedan jag bakade nu så det var på tiden. Det blev kanelbullar, minisyltgrottor och små chokladtryffelbiskvier. Inte så tokigt!

Recept på chokladtryffelbiskvierna:
Bottnar: 150g mandelmassa, 1/2 äggvita. Riv mandelmassan och blanda med äggvitan, klä en plåt med bakplåtspapper. Rulla små bollar av smeten och platta ut något. Sätt ugnen på 150grader. Grädda mitt i ugnen ca 12min. Lossa dem från plåten medan de är varma och låt sedan svalna med botten upp.
Fyllning: 150g mörk choklad, 2msk smör, 4msk grädde (ev. en skvätt konjak, whisky eller rom) Smält chokladen över vattenbad. Koka upp smör och grädde i en kastrull, häll detta i chokladen medans du tokvispar. Tillsätt ev konjak, whisky eller rom. Låt tryffelsmeten svalna så att den blir fast. 
Bred sedan fyllningen toppigt på bottnarnas undersida och ställ i kylskåpet i minst 1h. 
Granering: 150g mörk choklad, 1/2 msk olja. Smält chokladen och oljan över vattenbad. Doppa hastigt de kalla kakorna i chokladen så att tryffeln täcks. 
Tänk på att göra dom ganska så små, eftersom de är mäktiga små enar. 
Vad duktig du är! Och inga enkla sockerkakor heller :) Bra jobbat!
 
        
1