Mitt bästa!
Mitt bästa är att vardagslyxa.
Idag gjorde jag det med gubbar på lunchen.
Midsommarafton,midsommarafton...
Midsommar var ju trevligt värre! De börjades med sill lunch i en stuga...
Storfiskarn Arvid (och Mikael)
Sedan fortsattes det med ätandet i Kubbe. Vi åt och åt tills vi blev alldeles snurriga.
Ja, av maten såklart...
Mikael var lekledare, så vi alla fick gå en tipsslinga runt huset.
Vem som vann, vet nog ingen än?
Djupt andetag.
I Söndags fortsatte packandet, packade klart det sista i köket och vardagsrummet. Sedan tog vi ett djupt andetag och kastade oss över källaren. Det enda jag egentligen har gruvat mig för är nu färdigt! Sköönt!
Det börjar närma sig med flytten, 3veckor kvar nu bara. Men det går ju snabbt...snälla säg att det går snabbt?!
Har även provat på Zumba. Haha, det var väl roligt men guu va dum man känner sig när man står där och försöker hänga med i alla höftrörelser hit och dit. Det som såg så lätt ut!
De dög å bju på!
Idag är A och Amos tidningskändisar från jakthajken i helgen. Det var väl roligt!
Annars då, ja då har jag bakat bröd och gifflar till i helgen.
Skink och ostgifflar
Jaa det blev inte det vackraste man har gjort, men de dög å bju på!
Så här gör du ca 8st
25g jäst
3/4 flytande smör
1tsk salt
1ägg
1msk strösocker
2dl mjölk
ca 6 1/2 dl vetemjöl
Fyllning: 8skivor ost
4skivor rökt skinka
Pensling: 1ägg
vallmofrön
Smula jästen i en bunke. Tillsätt smör, salt,ägg och socker. Värm mjölken och häll på. Rör om tills jästen löst sig. Blanda i mjölet. Knåda degen blank och smidig. Låt degen jäsa under bakduk 45min. Sätt ugnen på 225g.
Lägg degen på mjölat bakbord och arbeta degen väl. Kavla degen till en stor cirkel och skär den i 8 trekanter.
Lägg en ostskiva och en halv skinkskiva på varje trekant. Rulla ihop från breda änden ned mot spetsen.
Låt jäsa under bakduk i 30min på en plåt med bakplåtspapper. Pensla med uppvispat ägg och strö över vallmofrön. Grädda gifflarna nederst i ugnen ca 10min. Låt svalna på galler under bakduk.
Ät! Eller frys in.
Sirapslimpa 2bröd
50g smör
5dl filmjölk
50g färsk jäst
2dl mörk sirap
2tsk salt
6dl vetemjöl special
Smält smöret och blanda med filmjölken. Värm till fingervarmt.
Smula jästen i en bunke och tillsätt degvätskan, sirap och salt.
Tillsätt vetemjöl och rågsikt lite i taget tills degen går ihop och blir mjuk och elastisk. Knåda in det sista mjölet för hand. Jäs i bunken under bakduk till dubbel stl.
Sätt ugen på 200grader.
Baka ut degen till två limpor och lägg i mjölade brödkorgar eller på en plåt med bakplåtspapper. Jäs under bakduk i ca 40min. Grädda bröden i mitten av ugnen i 35-40min. Täck dem med aluminiumfolie efter halva tiden så de inte blir för mörka.
Fint besök
Bakade en rabarberpaj med pekannötter, för idag fick vi fint besök av Annelie och hennes David. Alltid lika kul att ses!
Se grannt med pioner,älskar dom!
Amos blev överlycklig när han fick träffa sin fina Aussie kompis Xavi. De tävlade om vem som kunde "sitta fint" bäst.
Hoppas vi ses snart igen kompis!
Lördagens bestyr
Ja, det är lika tråkigt som det ser ut. Rensa bland alla recept, men nu är det ordning och reda!
Sedan gick jag och Ylva över till Emma och Mikael för ett vinglas, innan det var dags för Orientalisk buffe på Pizzerian här på byn.
Skjutsade även Amos till ett viltspår han skulle demonstrera för ett gäng ungdomar som var på jakthajk i helgen. Han fixade det riktigt bra, tog alla vinklar och hittade klöven snabbt. Roligt att se att han har full fokus på spåret även om det går 15st bakom honom.
Inte konstigt man blir trött...
Dagen fredag
Hämtade hem Thaimat idag, mumma!
Vi la ett spår åt Amos. Undertiden vi väntade så passade det ju utmärkt med lite fika uppe på Brusberget.
Amos hittade första klöven för iår.
Kom och köp mig!
Så här bra gick det med mitt shoppingförbud. Ha spana in denna fina korg länge, är det inte typiskt att den var nedsatt pris på nu också. Så den bara skrek "kom och köp mig!"
Kökspackning
Nu händer det saker ska ni veta, veden är nu förflyttad. Skönt att ha det bortgjort iaf, för inte kommer man vilja flytta ved när man hellre vill få iordning inne.
Nu växer flyttkartongerna så det knakar, tog tag i köket ikväll. Aldrig har det varit så lätt att packa!
Krut är rädd att han inte ska få föja med, så han tog det säkra före det osäkra och la sig i en flyttkartong.
Slit fram dom bara!
Jag blir alltid lika lycklig när denna tidning ligger på bordet när jag kommer hem från jobbet. Man vill inget hellre än att slita fram bakbunkarna och börja baka. Då har dom ju lyckats!
Ta ett span!
Om du är nyfiken på vad vi gjorde för balfrillor i helgen, så kan du spana in det här:
http://stylisterna.com/bildgalleri.asp?KategoriID=11
Helgen
Helgen kan man nog beskriva bäst som varm, solig, balfrisyrer, hårspraysförgiftad, sommardrinkar, blåsor på fötterna, födelsedagsfika, myggbett, vedkörning.
Inte kattskit inte.
Dansskorna på.
När syrener står i blom.
Ved kommer lastat!
Första lasset har nu gått till huset, visserligen med ved. Men vi har börjat iaf och det känns ju fantastiskt bra!
Det var en fin kväll även denna gång, så nu tror jag visst att det inte kan vara annat i Gensjö!
Vi har även börjat packa lite mer på allvar, rensat skåp, förråd och andra krypin. "Bara" en månad kvar nu...
Premiär i fiskevattnet
Årets första fisketur.
Fiskeklyckan.
Middagen räddad.
Amos tyckte alla var badkrukor...
Blommor i lyx
Att det kan kännas så lyx med en sommarblomma från rabatten.