Inspireras

"Modern demi"        

"Romantiskt 40-tal"


"Modernt 80-tal"



"Symetrisk elvis"  







Reuterdahls rekommenderas!

I dag slutade jag som vanligt lite tidigare, passade på att ta en fika på Reuterdahls med mina numera gamla kollegor Sanna och Marika. Känns så knäppt att man inte ska jobba ilag mera, känns mest som om de vore på semester och snart ska komma tillbaka igen. Men dom har mycket spännande på gång och jag håller verkligen tummarna!

Reuterdahls kan jag för övrigt starkt rekommendera, älskar att fika där! Man gossar ner sig nån stans i en gammal fotölj eller soffa, har svårt att välja mellan alla goda hembakta småkakor och vilken udda kaffekopp man ska ta. 

 




Hundträningsdags

I dag kunde jag komma ifrån jobbet lite tidigare, vad ju väldigt passande eftersom hundträningen skulle börja ikväll. Sen fick jag reda på att den började en timma tidigare än planerat, så kom ganska sent. Men som tur var så fick våran grupp fortsätta en liten stund efteråt. Amos var ganska duktig idag faktiskt, lite svårt att koncentrera sig i början men sen gick det riktigt bra. Jag hoppas bara att vi kommer att göra lite andra övningar än slalom och möten...Sedan kommer träningen vara på onsdagar ist, så då kan vi börja gå ändå!

Nu ska jag slänga mig i soffan och vila bort förkylningen. Kommer inte kunna vara med på morgonträningen i morrn,så då blir det till att ta kunder ist.


Söndagen den 27/3

Gårdagens servering gick över förväntan, mycket folk och bra revy. Vi sprang mest fram och tillbaka med en massa disk och mat hela kvällen, så det var ju inte allt för svårt när alla äntligen hade hittat sina rätta platser vill säga.

I dag så kom fam. Holmgren på besök, alltid lika roligt att ha sina nära och kära hemma hos sig. Pannacottan var busenkel att göra och den blev helt ok, kände inte så mycket smak eftersom min näsa är igentäpt!

Amos fick fint besök av brors hund Brolle.


 


Spillarnas spillare

Vaknade i morse och det var bara att konstatera att jag åkt på en förkylning igen, jag som aldrig brukar vara sjuk har åkt på både det ena och andra.

Idag så städar vi för fullt, igen. Hur skitit kan det bli efter man målat en trapp egentligen?! Har nu målat det sista varvet på trappen med lackfärgen, wohoo! Funderar på att slipa ned den så den ser lite sliten ut också, fick tips att man kunde ta svinto. Har ingen aning om det funkar, men det lär väl visa sig om int annat. 

Ikväll så ska vi tydligen servera på revyn som är här på byn, jag ser mig själv irra runt där och tappar allt jag har i händerna och det blir nog inte bättre av att jag är spillarnas spillare heller...såå det kan bli roligt. Efteråt är det pub så vi stannar nog där en stund också skulle jag tro.


Hittade ett recept på äpple och ingefärspannacotta som jag velat prova länge, hade tänkt att bju på det imorrn så tänkte slänga ihop den nu, så få se hur det nu går.



Veckan som varit

Den här veckan har bara flygit i väg, har bestämt mig för att trappen ska bli klar i helgen. Bra va! Orkar inte hålla på med den en dag till sen! Har nyss målat det första varvet med lackfärgen, så nu är det bara ett varv kvar.. Sedan ska bara listerna dit på golvet uppe, så vi ser äntligen ett slut på allt vad trapp heter.

Igår var det sista gången på kursen som jag går, vi höll till på Arac och lärde oss om ljussättning både inne och ute. Var väldigt intressant och vad mycket man inte vet om ljus egentligen!

A var på hundträning med Amos igår, den har äntligen kört igång nu som jag har väntat! De blev indelade i 2grupper, en nybörjargrupp och en fortsättningsgrupp. Vi hamnade i den andra gruppen och självklart blev tiden ändrad till Måndagar 19.30 ist. Jag jobbar till 19 och A har heliga bandyn då..så det går ju inte alls bra heller!

I helgen så blir det då sista rycket med trappen (hoppas jag iaf). Sen så hoppas jag också på finväder så vi får en anledning att vara ute iställlet. Å på Söndag blir det finbesök av Fam. Holmgren.


Vilken helg!

OJ oj oj, vilken helg jag har haft! Åkte till Umeå med Emma S på torsdags kvällen för att hinna hälsa på Emma O en sväng också. Hon bjöd på god middag och mumsig kaka innan vi stöp i säng. Sedan var det bara att kliva upp med tuppen på fredagsmorgonen för att hinna hämta ut biljetterna till tåget innan vi satte oss på planet.

Väl framme i Linköping så lagade vi mat, shoppade, drack vin, surrade, fikade på mysigt fik, gick ut och dansade, skrattade och hade det jätte trevligt! Har träningsverk i skrattgroparna idag!


Jag hittade den efterlängtade väskan som jag har sökt efter ett bra tag, vad tycks?





Hade P-kort på Indiska, då hittade jag som tur var dom här gardinerna på 20%




Blev helt kär i detta tyg och när jag köpt det så tänkte jag "åh, det ska jag göra en fin klänning av" Sen kom jag på att jag inte kan sy...



Tack för en fantastisk helg tjejer!






Vårfint var ordet.

I dag hade jag min kortdag till 3, klippte mor efter jobbet och hon kom med en trevlig överraskning! Fin fina gardiner till vardagsrummet, har letat länge men inte hittat några som jag gillar.





Sedan fick jag äntligen göra om mina naglar. Sist var första gången så jag gjorde dom väldigt naturliga med en ljus manikyr längst ut. Men nu skulle hon "poppa till mig lite" sa hon och slog på stort och gjorde pastellgröna med lite glitter och en liten diamant på varje finger. Vår fint var ordet.


 

Det är ju inte fel att få göra naglar gratis på arbetstid...


Sedan var det superfart till UH och käka middag med Emma, innan det var dags för kurs. Å vet ni, idag så sliiipade jag! Sedan hann jag som tur var grunda stolen med, så nu ser den ut på detta vis.






Nu har jag äntligen packat klart inför imorrn, har säkert glömt hälften...Åker direkt till Ume efter jobbet, sedan drar vi iväg på fredag morgon!


Blixtar och dunder!

Dammsugarj*veln har gått sönder!! Bara sådär, blixtar och dunder blev det av alltihopa! Men då har jag ju en ännu bättre anledning att inte behöva städa...bra där!




Jag struntar iet!

Dagen har bara sprungit förbi, konstigt de där. Kanske för att jag slutade 5 ist 7 också,mycket skönt vill jag lova. Idag har jag haft massage på jobbet, braiga Karin kommer till oss och masserar en gång i månaden. Man tycker inte att man har så ont förens hon sätter igång och knådar. Så nödvändigt är det tydligen iaf :)







Egentligen är denna vecka fullspeckad, men jag tror jag struntar iet! Ikväll skulle vi till Sollefteå på en föreläsning om hur man jagar in jakthundar, vi kom på detta lite för sent...I morgonkväll så är det produktgenomgång för Wellas nya serie, har rätt så bra koll känner jag så orkar inte stanna kvar så sent efter jobbet. På Onsdag är det kurs, men den får jag ju inte missa! Sen hoppas jag kunna göra om mina naglar hos nagelflickan men hon har fått ryggskott så får se hur det blir med den saken. På torsdagkväll åker jag och Emma S till Ume för att hälsa på Emma nr2 för att sedan flyga ner till Linköping på fredag för att hälsa på Jenny över helgen! Längtar en massa =)



Söndagen den 13/3

I morse tittade vi på trappen, sen tittade vi ut och valet var inte så svårt. Vi tog oss en sväng till Västanbäck för en skotertur. Amos är nöjd om han får sitta längst fram på skotern och spana.










 
Men ikväll så gjorde vi ett ryck, jag grundade trappen en tredje vända medans A började lägga golvet upp i hallen. Känns skönt att man börja se skillnad efter några timmars jobb nu iallafall.


Uppe med tuppen!

I morse klev jag upp med tuppen för att hinna grunda trappen en sista gång på det andra varvet. Eftersom vi måste måla vartannat trappsteg så vi kan ta oss upp och ner så blir det fler omgångar istället. Dessvärre tror jag det behövs fler varv...

Sedan packade vi fikaväskan och åkte ut på en sjö där vi fiskade och grillade med lite folk en sväng. Underbart väder nu!











Helt slut på!

Äntligen slänger vi oss i soffan efter en lång arbetsdag, är helt slut på! Ikväll har vi fortsatt med trappen, slipade snabbt av den första omgången av grundfärg för att få bort lite ojämnheter. Sedan var det bara att ta nya tag och måla den andra omgången. Har också tokstädat bort allt slipdamm (om det nu går) har nog aldrig längtat så mycket efter att få städa nån gång! 





Nu blir det "på spåret" med Vaniljkesella och bär. 










Onsdagen den 9/3

I dag hade jag kortdag till 3, men var tvungen att jobba över lite eftersom vi har en tjej som är sjuk. Har jobbat till 7 2dagar i rad nu så det var behövligt. Efter jobbet så begav mig ner på stan för en fika och träffade finaste Sofia, en gammal kollega från Umeå. Var mycket länge sedan vi sågs, så det var trevligt värre!

Ikväll har jag gjort ett tappert försök att träna bort träningsvärken från Body Pumpen igår, om det lyckades eller inte återstår att se.








Våren


Diamantformen.

 

Pojkfrillan.
   

Töntfrillan.

 

Luggen.
 


Söndagen den 6/3

Idag så har vi målat om väven i trappen och hallen uppe. Känns surt att behöva göra det igen, men eftersom den blev så skitig av all slipning så var det väl behövligt. Nu ska vi grunda trappen första vändan, sköönt att all slipning äntligen är över! Vi har kommit fram till att vi ska bo i ett enplanshus och helst utan väggar enligt A...

Kom föresten på att vi inte bestämt färg till trappen än, jag drömmer ju om en vit trapp som aldrig blir skitig och som ser lite sliten ut. Men sen kom jag på att en blå trapp också skulle kunna vara fint också, en sån där gammal blå färg. Vad tycker ni?


Sedan åkte vi och grillade en sväng i solen,mys.






En röding på kroken

I går var vi ute i de härliga vädret hela dagen och pimplade röding med A syster och karl och ett gäng till. Alla fick firre utom jag...men inte var jag bitter för det! Såg fram emot fikat ist, undra varför allt blir så mycket godare när man äter ute? Middan hade vi sån tur att vi fick i Gensjö, A syster lagade ihop en underbar god middag (som vanligt) av dagens fångst!  











Peggy Sage

Det här med mascara är väl en svår grej, tycker jag iaf. Antingen så klumpar den sig,kladdar, rinner, den är svår att tvätta bort, för dålig borste eller så blir man svart under ögonen efter en halv dag.

Har haft samma ganska länge och då är det lätt att man fastnar, men igår slog jag på stort och testade en helt ny från Peggy Sage. Köpte den av vår nagelflicka på jobbet som också säljer smink. Jättehärlig borste, klumpar inget och man får tokmånga fransar av den!









En mus i mitt hus!

Ikväll gick jag ner i källaren för att hämta spackelspadar när jag kom upp så lämnade jag luckan öppen. Krut sprang upp och ner som vanligt, plötsligt så hör jag ett "piip,piiip" och upp kom han med en mus i munnen! FY! Jag som inte ens är rädd för möss springer upp för trappen och skriker åt A att fånga den! Krut hade kul iaf och jagade och lekade med den, medans A springer runt och försöker fånga den i en plastpåse. Tillslut fick han tag på den och gick ut på altanen för att göra slut på hans lidande. Sen kommer han IN med en trasig påse i handen, en del av musen hänger ut ur påsen och han skriker "fn den gick sönder!" "Vaad gick sönder?" "Musen gick sönder!"





Snart piggelin

Så tråkigt att vara sjuk och orkeslös, gick och la mig tidigt igår kväll och när jag vaknade efter många timmars sömn så kände jag mig äntligen bättre. Passade på att få lite luft i det fina vädret, gick en skogsrunda med hunden och även katten för den delen. Han följde med hela vägen runt, han tror nog att han är en hund trots allt...

Blir tråkigt nog ingen design och inredningskurs ikväll eftersom jag måste vara piggelin tills i morrn när jag ska jobba. Jag som ville fortsätta på min gungstol, tur det inte är slut på kursen än.


Amos och Krut på promenad




Finväre på altan




Inte nu heller!

Den här dagen blev inte alls som jag tänkt mig, var så pepp på att kliva upp och vara i stan halv 8 för att träna. Skulle dessutom jobba över till 19 ikväll. I går hade jag min jobbdag till 19 och när jag kom hem så började magkatarren komma, suck! Gick och la mig illamående och det tog inte mer än 2h innan det var dags för första omgången...har inte tid att vara sjuk nu! Har kännt mig krasslig hela förra veckan och var så nöjd över att jag inte behövde vara hemma en enda dag och så kommer det här nu. 

Typiskt nog är vi bara 2st denna vecka så min stackars kollega fick också hoppa över träningen för att hinna ringa runt till alla kunder. Man har fel jobb för att kunna vara sjuk, det är så inte bara en själv som drabbas utan 10-15st till...jaja, inte så mycket att göra åt nu. Det positiva med dagen är att det är strålande sol ute och 7st varmgrader.


RSS 2.0